Tirana, 13. svibnja 2020.

Uručena medicinska zaštitna oprema koju je Vlada RH donirala Republici Albaniji

Sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske o pružanju humanitarne pomoći za borbu protiv COVID-19 u Republici Albaniji, u srijedu 13. svibnja 2020. godine, u Tiranu je stigla donacija medicinske zaštitne opreme.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Albaniji Zlatko Kramarić svečano je uručio donaciju glavnom ravnatelju albanske državne policije Ardiu Veliu.

Prilikom primopredaje veleposlanik Kramarić istaknuo je važnost zajedništva u borbi protiv pandemije. Podsjetio je na bliske prijateljske odnose između dviju država, što ova donacija i potvrđuje. Također, pozdravio je pozitivnu odluku o otvaranju pregovora Republike Albanije tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU te naglasio kako će Republika Hrvatska nastaviti podupirati Republiku Albaniju na njenom europskom putu.

Ravnatelj albanske policije Ardi Veliu zahvalio je na doniranoj zaštitnoj opremi u ovoj teškoj situaciji, koja je iskaz zajedništva dva naroda.

Organizaciju dopreme i primopredaje organizirali su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Tirani u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske.